ASR-I SAADET HATIRALARI-36
Asr-ı Saadete bir göz gezdirdiğimizde İslam’a karşı hasut Yahudi âlimleri ve ileri gelenlerinin bin bir hile, komplo, tereddüt ve şüphe üretme faaliyetleri ile karşılarız. Afyon eski Müftüsü merhum Celal Yıldırım Hocaefendi’nin bir eserinde bu konuda ilginç bulduğum bir vakıayı sizlerle paylaşmak istedim.
ÜÇ KELİME MUCİZESİ
 Asr-ı Saadete bir göz gezdirdiğimizde İslam'a karşı hasut Yahudi âlimleri ve ileri gelenlerinin bin bir hile, komplo, tereddüt ve şüphe üretme faaliyetleri ile karşılarız. Afyon eski Müftüsü merhum Celal Yıldırım Hocaefendi'nin bir eserinde bu konuda ilginç bulduğum bir vakıayı sizlerle paylaşmak istedim.
"Yahudi âlimleri son defa olmak üzere yeni bir dedikodu mevzuu buldular; Kur'an-ı Kerim'de (etezderi-kübbar- ucâb) kelimeleri vardır. Bunlar bugün Arap dilinde terk edilmiş, unutulmuştur. Bunlara bedel zamanımızda yaşayan sözler kullanılsaydı daha uygun değil miydi? Şeklinde düşüncede bulunup, itirazlarını Cenab-ı Peygambere bildirmek için aralarında karar verdiler.
Hz. Peygamber onları dinledi ve şöyle buyurdu;
-Kuru(delilsiz) iddia olmaz; bu hususta halk içinde yaşlı birisini seçin, getirin, konuşalım. Onun sözleriyle gerçek ne ise bilelim.
Yahudi bilginleri Arabistan'ın pek çok yerlerini gezen, şairlik bakımından Mekke ve Medine ahalisi arasında ün kazanan çok ihtiyar bir kimseyi beraberlerine alarak, tekrar huzura girdiler. Bir iki dakikalık sessizlikten sonra, Allah Rasulu ihtiyara şöyle hitap buyurdu;
-Ey ihtiyar ayaÄŸa kalk!
İhtiyar ayağa kalktı. Bunun üzerine Rasulullah "otur" diye ferman etti. İhtiyar oturdu. Bu şekilde Rasulullah tarafından üç kez ayağa kalkıp oturtulan ihtiyar dayanamadı ve sinirli sinirli şöyle seslendi;
-Etezderi Ya Rasulullah, ene min kübbarü'l Arab haza şey'ün ucâb; Ya Rasulullah bana hakaret mi ediyorsun, Ben Arab'ın ulularındanım; bu tuhaf bir şeydir.
Yahudi âlimleri, Hz. Peygamberin(aleyhissalatu vesselam) doğrudan doğruya gerçeği böylece söyletmesi karşısında hayranlıklarını birbirlerine fısıldadılar ve artık açıklama isteme ihtiyacı hissetmeden kelime-i şehadet getirip İslam'la şereflendiler. İhtiyar adam da maksadı anladı ve yüksek sesle hitabından dolayı fetanet-i âzam sahibi o Zat-ı âli kadr'den özür diledi.
Not: Bu üç kelimenin Kur'an'da geçtiği yerler;
*Etezderi: Hud Suresi: 31. Ayet
*Kübbâr: Nuh Suresi: 21. Ayet
Ucâb: Sad Suresi 5. ayet
Kaynak
Celal Yıldırım, Ä°slam Türk Tarihinin Altın Sahifeleri, Ä°kbal Yayınevi, Ankara, Tarihsiz.Â
Bu yazıya yorum yazın
Bu yazıya gelen yorumlar.
DÄ°ÄžER YAZILAR
et-Teğabün: 3
Gökleri ve yeri yerli yerince yarattı. Sizi şekillendirdi ve şekillerinizi de güzel yaptı. Dönüş ancak O'nadır. (Mürşid 3.1 adlı yazılım-Turan Yazılım-(www.turan.com.tr) )
GÃœNÃœN HADÄ°SÄ°
İlim talebi için yola çıkan kimse dönünceye kadar Allah yolundadır.
(Tirmizi, 2649)
SON YORUMLAR
- Bütün beytlerin tercümesini gönderebilir misiniz? sitede sadece son birkaç...
- Fıtrat, namaz, tevafuk, sırlar ve tüm bunların sahibi zişanı İlahi kusur...
- Selamünaleyküm Ä°nternette mütalaalı risale i nur dersleri diye arama yaptÄ...
- bu kıymetli yazıdan dolayı ahmed izz kardeşimize teşekkür ederiz çok mani...
- selamün aleyküm Ahmed kardeşimizi tebrik ediyor ve bu faideli tercümelerin...
- Yanında okuyan diğer öğrencileri; Molla Muhammed Kasori Molla Muhammed Era...
- Benim merhum babam Molla İbrahim Azizi de onun yanında icazeti tamamlamıştı...
- Teşekkürler. Sanırım Envar neşriyat idi.Tam hatırlayamıyorum.....
- Çok güzel bir çalışma Rabbım ilminizi arttırsın bu çalışmalarınızı...
- Merhaba, Ben Foliant yayınlarından uğur. Sizinle iletişim kurmak istiyoruz ...
TARÄ°HTE BU HAFTA
ANKET
Sitemizle nasıl tanıştınız?
Yükleniyor...