

[Sual: "Ben Sözler'e –Risalelere- muhtaç değilim, kalbimde aklımda yaralar yoktur.", diyene cevap nedir?] / Barla Lâhikası, Beşinci Mektub'un Tamamı; Sâdık, Hâlis ve Gayyur ve Kahraman Kardeşim Hulûsi Bey, başlıklı mektup, s.376.
Sual: Said Nursi, talebelerine: "Sözler içindeki hakikatler cerh edilebilir mi? Veyahut lüzumsuz şeyler, içinde var mı? Veyahut bazılarının izharı umuma zarar verir mi? Hem onları dinleyenler îmanını tamamen kurtarabilir mi? Hem o hakaikle, Avrupa ehl-i dalâletine meydan okunabilir mi?", gibi sualleri niçin soruyor? / Barla Lâhikası, Aziz Kardeşim: Senin mektubun çok hoşuma gitti. Daha bir müddet yakınımda kaldığın için, Allah'a şükür ediyorum, diye başlayan mektup, s.380.
[Sual: Said Nursi, neden: "İmam-ı Rabbani gibi zatlar, şimdi bulunsaydı, bütün kuvvetleriyle Erkan-ı İmanın ve Esasat-ı İslamiyenin takviyesine çalışacaklardı." diyor?] / Barla Lâhikası, Âhiret Kardeşim Hulusi Beye, başlıklı mektup, s. 383
***
Yorum yapmak için giriş yapın.
0 Yorumlar