Cevaplar.Org

Cennetten başka, bu yaşadığımız dünyadan başka uzayda yedi türlü dünya varmış, aslı var mı?


2003-07-01 13:58:38

Allah bilir... Mekan çok geniş, astronomlar dahi bu mevzuda kati bir şey söylememektedirler. İhtimal hesaplarına göre insanın meydana gelmesi çok müşkil ve çok zordur. Çok şart ister bin tane sart ister Allah'ın inayetiyle bu yaratılırsa çarçabuk olur. Herhalde cinlerin, mele-i âlâ sakinleri meleklerin, yaşadıkları pekçok küreler vardır ama insan tipinde varlıkların yaşadıkları mevzuunda hiçbir şey söylenemez. Beşerin bu meseleyi keşf etmesi de mümkün değildir. Çünkü küremize en yakın, güneş sisteminin dışındaki sistemlere gidebilmek için ışık olup dört sene yürümek lazım. Sonra yine ışık hızıyla dört sene gelmek lazım. Bu seyr-ü seyahatta seyrü seyahat vasıtalarının ışık olması mümkün değildir ilmen. Mümkün olmadığına göre ışık hızıyla gidilebilecektir. Yarı hızıyla gidilirse onsekiz senelik bir seyahat lazımdır. Eğer meselenin latifemsi izahı gerekirse seyyahlar yolda ölüp kalacaklardır, bize haber getiremiyeceklerdir.

Bu yazıya yorum yazın


Not: Yanında (*) işareti olanlar zorunlu alanlardır.

Bu yazıya gelen yorumlar.

mehmet hüseyin , 2006-10-04 23:53:32

iyi akşamlar:Bilim adamları,Dünyamıza en yakın Yıldız(güneş sistemi)n de hayat olup olmadığını araştırabilmek için ışık hızı bir araçla seyahat 90 milyon yıl sürebileceğini iddia ediyor ve bu hızla seyehat edecek arçta yolculuk yapacak insanların fiziki şartları elverişli olmadığından gen haritasının tamamlanması sonucunda uzun yıllar uzayda seyehat edecek insanların fizik yapılarının şartlara uygun programlanıp yaratılmaları gerekliliğinden bahsediyorlar. Oysa,ileriki yıllarda bu fikirlerinden vaz geçeceklerini sanki şimdiden tahmin edebiliyorum.Çünkü bu günün teknolojisinde "google earth" adında yer küreyi uzaydan uydular yardımıyla keşfedebilen programın varlığı ve insanoğlunun ileriki yüz yıllarda bunu milyon katını geliştirebileceğini ve gerekli araştırmaların dünyadan yapılabileceğine inanıyorum.Bu na inmasına inanıyorum ama asıl inanılması gereken şeyin içinde bulunduğumuz evrenin mutlak bir tasarımcısının varlığını kabul etmek ve bu doğrultuda hareket edip tatbikte kusursuz olup genede araştırmalarımıza devam etmek.

Bu yoruma katılıyor musunuz ?

DÄ°ÄžER YAZILAR

Gökleri ve yeri yaratan, bunları yaratmakla yorulmayan Allah'ın ölüleri diriltmeye de gücünün yeteceğini düşünmezler mi? Evet O, herşeye kadirdir.

Ahkaf, 33

GÃœNÃœN HADÄ°SÄ°

"Tutumlu kiÅŸi asla fakir olmaz."

Taberani

TARÄ°HTE BU HAFTA

*Çanakkale'de Kirte Zaferi(28.04.1915) *Gazneli Mahmud'un vefatı(30.04.1090) *Cezzar Ahmet Paşa Akka'da Napolyon'u püskürttü.(2.05.1799) *Fatih Sultan Mehmed'in vefatı(3.05.1481) *Hâlid bin Zeyd Ebû Eyyûb Ensari'nin vefatı (4.05.677)(İ.hatip takvimi)

ANKET

Sitemizle nasıl tanıştınız?

Yükleniyor...

SÄ°TE HARÄ°TASI