ÇÖLE İNEN NUR

Eser Adı: Çöle İnen Nur Müellifi: Necip Fazıl Kısakürek Yayınevi: Büyük Doğu Yayınları “Beni de Allah ve Resul aşkının yanık bir örneği ve ardından birtakım sesler bırakmış divanesi olarak arada bir hatırlayınız”


Salih Okur

nedevideobendi@gmail.com

2010-05-15 11:03:38

Eser Adı: Çöle İnen Nur

Müellifi: Necip Fazıl Kısakürek

Yayınevi: Büyük Doğu Yayınları

"Beni de Allah ve Resul aşkının yanık bir örneği ve ardından birtakım sesler bırakmış divanesi olarak arada bir hatırlayınız" Necip Fazıl

Peygamber Efendimizin hayatını belirli periyotlarla devamlı okumak gerektiğini düşünüyorum. Mümkünse farklı farklı eserlerden..Zira hepimizin dikkatini çeken bir şeydir, Allah Resulünün hayat-ı seniyyesini okuduğumuz günler ayrı bir maneviyat, aşk, şevk depoladığımızı fark ederiz. Bundan dolayı en azından üç ayda bir değişik eserlerden yapacağımız bu okumalar bize çok şey kazandırır.

Bazı eserler salt bilgi verirken bazıları ruh üfler bize, hissiyatımızı harekete geçirir. Gözyaşı vadimizden kaynaklar fışkırmasına vesile olur. "Çöle İnen Nur" ikinci cinsten eserler arasında sayılabilir. Onda dipnotlar, kaynaklar, akademik bir tarz bulamazsınız ama

"Müjdecim, Kurtarıcım, Efendim, Peygamberim;

Sana uymayan ölçü, hayat olsa teperim! "

deyip, ayaklarının altına serili bohem tarzı hayata tekme vuran asil bir ruhun Peygamber sevgisini satır aralarına imbik imbik nasıl damıttığını görür, kalb ibrenizin harekete geçtiğini müşahede eder, "Allah Resulünün âlemleri bir manto gibi bürüyen eteğine yapışıp, ondan başka hiçbir tutunak, sığınak, barınak tanımamamız gerektiğini iliklerinize kadar hissedersiniz.

Merhum müellifin gerek yazılarında, gerek şiirlerinde, gerekse hitabelerinde Peygamber Efendimiz ve onun kutlu ashabına büyük bir sevgi, saygı ve vefa müşahede ederiz.

Merhum Üstad bu eserini 1950 senesinde kaleme almaya başlamış. 1957'de girdiği medrese-i Yusufiye'de tamamlamaya muvaffak olmuş. Daha sonra, sanırım Alasonyalı Hacı Cemal Öğüt Hocaefendiye baştan sona tetkik ettirmiş. Birçok yayınevinde değişik isimlerle ve editör cinayetleri ile neşredildikten sonra, kendi kurduğu Büyük Doğu Yayınlarında son şekliyle yayınlanmış.

Vefatının sene-i devriyesinde bu kıymetli eseri size takdim ederken, merhum müellifine Cenab-ı Haktan rahmet diliyor ve sözü onun Efendimiz(Aleyhisalatu vesselam) için söylediği bir mısraı ile hitam-ı miske erdiriyoruz;

Sende insan ve toplum, sende temel ve bina;

Ne getirdin, götürdün, bildirdinse âmenna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazıya yorum yazın


Not: Yanında (*) işareti olanlar zorunlu alanlardır.

Bu yazıya gelen yorumlar.

adim onemli degil, 2016-04-23 18:41:23

Bende yarismaya katildim insallah ben kazanirim sen kazanama

Bu yoruma katılıyor musunuz ?

melisa, 2016-02-15 19:54:43

ben bu kitapla ilgili bi yarışmaya katıldım ama kitap bana çok karışık geldi yani daha başlardayım ama napabilirim?

Bu yoruma katılıyor musunuz ?

cimbomlu, 2012-05-02 13:24:47

çok tşk cok gzl analtmısınız :) ....

Bu yoruma katılıyor musunuz ?

Gökhan Alp, 2010-05-19 07:25:03

bEN DE BU ESERİ GÖZYAŞLARI İLE OKUYANLARDANIM. TANITMANIZA ÇOK SEVİNDİM. iYİ GÜNLER

Bu yoruma katılıyor musunuz ?

DİĞER YAZILAR

Onu(Kur’an’ı) Ruh-ul Emin(Cebrail), inzar edenlerden olasın diye, kalbine apaçık Arapça olarak indirmiştir.

Şuara:193-195

GÜNÜN HADİSİ

Geçmiş peygamberlerin sözünden (hiç eksiksiz) nâsın eriştiği haberlerden birisi de: Utanmazsan dilediğini işle! (sözü) dür.

Abdullâh b. Mes'ûd (r.a)'dan

TARİHTE BU HAFTA

ANKET

Sitemizle nasıl tanıştınız?

Yükleniyor...

SİTE HARİTASI