Cevaplar.Org

ASIL ŞAŞILACAK ŞEY

Tefsîr-i Râzî’de hikâye olunmuştur ki bir gün birisi Hz. Ömer’in huzurunda; “Şu satranca şaşarım ki, satranç tahtasının eni ve boyu birer arşından ibaret iken, insanın üzerinde binlerce oyun oynasa, bir oynadığı oyun mutlaka öbürüne benzemez” dedi.


Salih Okur

nedevideobendi@gmail.com

2021-02-01 20:03:07

Tefsîr-i Râzî'de hikâye olunmuştur ki bir gün birisi Hz. Ömer'in huzurunda; "Şu satranca şaşarım ki, satranç tahtasının eni ve boyu birer arşından ibaret iken, insanın üzerinde binlerce oyun oynasa, bir oynadığı oyun mutlaka öbürüne benzemez" dedi.

 Hazret-i Ömer Fârûk radiyallahu anh şu cevabı verdi: "Bundan daha hayret verici budur ki insanın uzunlamasına ve enine birer karıştan ibâret bulunan yüzünde kaşlar gözler burun ağız gibi uzuvların yerleri katiyyen değişmediği hâlde, yine doğu ve batı âleminde yüzleri birbirine tamamına benzer iki insan bulamazsın. Şu ufak bir deri parçasından bu sınırsız ihtilâfları gösteren o kudret ve hikmet ne kadar büyük."

Kaynak

Sırat-ı Müstakim Mecmuası, Cilt;, 1, sayı:3, 10 Eylül 1908

 

 

Bu yazıya yorum yazın


Not: Yanında (*) işareti olanlar zorunlu alanlardır.

Bu yazıya gelen yorumlar.

DİĞER YAZILAR

Biz onu (Kur'an'ı) mübarek bir gecede indirdik. Kuşkusuz biz uyarıcıyızdır.

Duhân, 3

GÜNÜN HADİSİ

Kim, rızkının Allah tarafından genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.

Müslim, 2318

TARİHTE BU HAFTA

ANKET

Sitemizle nasıl tanıştınız?

Yükleniyor...

SİTE HARİTASI