EY ALLAH’IM!
Senin Resulünü gerçekten bu dünya gözüyle görmek artık mümkün değildir. Onu gerçek dünya gözüyle görebilmek için ya dünyanın yıkılıp yeniden yaratılması ya da zamanı başa alarak yeniden işletilmesi gerekir. Bunlar mümkün değildir. O zaman ey Allah’ım, ne olur senin “Habibim” dediğin o zatı rüyada göreyim.
Senin Resulünü gerçekten bu dünya gözüyle görmek artık mümkün değildir. Onu gerçek dünya gözüyle görebilmek için ya dünyanın yıkılıp yeniden yaratılması ya da zamanı başa alarak yeniden işletilmesi gerekir. Bunlar mümkün değildir. O zaman ey Allah'ım, ne olur senin "Habibim" dediğin o zatı rüyada göreyim.
Rüyada göreyim ki seni gören o gözleri, günahkâr bu gözlerime baksın. Ben buna layık değilim, amma Ya Rabbi, bu günahkâr gözlerin seni gören gözleri görmeğe o kadar çok ihtiyacı var ki!
Rüyada göreyim ki seninle konuşan o diller, asrın günahlarıyla paslanmış kulaklarımı çınlatsın. Bu kulakların o dilleri dinlemesi benim için en büyük şereftir. Bu kulakların o dilin çıkardığı sesleri duyması demek, senin de miraçta konuştuğun aynı dilin seslerini duyması demektir. Bu ne kadar büyük bir şereftir Ya Rabbi!
Ey Allah'ım, seni gören yüzdeki o ciddiyeti görmek, o yüzün gözle görülemeyecek derecede anlamlı olan manaları hissetmek ne büyük bir şereftir. Böyle bir yüzle müşerref olmak şahsiyetlerin en büyüğüyle müşerref olmaktır. Beni bu şereften mahrum etme Ya Rabbi!
Miraçta senin huzurunda diz çökerek ettahiyatuna oturan o ayakların hemen bitişiğinde ayakta durmak "Dik duruşların" en onurlusudur ey Allah'ım. Yeryüzünde hep senin gösterdiğin doğru yolda yürümüş, senin yasakladığın yollara hiç sapmamış; cesur, kuvvetli ve dayanıklı o ayakların senin huzurunda nasıl da katlanıp iki kat olarak yerlere yapışması sana gösterilen saygınını en güzelidir. Benim de rüyada o ayakların yanında durmam hem seni sevmemin hem ona hürmet etmemin en güzel örneğidir. Bunu benden esirgeme ey güzel Allah'ım!
Ey güzel Allah'ım, senin için yeryüzünde sağ elinin avucunu sıkarak şahadet parmağını kaldırıp kelime-i şahadet getiren ellerin en hayırlısı ve en değerlisi Hz. Muhammed Mustafa'nın sağ elidir. Ve onun paralelinde onunla birlikte çalışan sol elidir. Bu eller ki susuz çöllerde sana açılarak senin rahmetini celbeden ellerdi. Bu eller ki senin için senin düşmanlarına kılıç sallamıştı. Bu eller ki miraçta senin huzurunda dizlerinin üzerine konarak saygı duruşuna geçmişti. Ey Allah'ım, bu elleri rüyada görmek onların birisini öpmek diğerini ise başımda hissetmek ne kadar güzel bir durumdur. Bunu benden esirgeme Ya Rabbi!
Ey Allah'ım, içine Kur'an doldurulan o göğsü, Hz. Ebubekir'in kucakladığı o vücudu, Hz. Âli'nin kol kanat gerdiği o bedeni, ne olur bana da rüyada göster. Rüyada göster ki uğruna feleklerin yaratıldığı o seçilmiş insanın imanını, samimiyetini, ciddiyetini ve sıcaklığını ben de hissedeyim.
Göster onu göster,
Onu çok özledim Ya Rabbi!
Özlem, hasret,
Himmet himmet,
Şefaat, şefaat,
Ya Ahmet,
Ya Muhammed.
Bu yazıya yorum yazın
Bu yazıya gelen yorumlar.
DİĞER YAZILAR

İman edip iyi yararlı işler yapanları, muhakkak salihler (zümresi) içine katarız.
Ankebût, 9
GÜNÜN HADİSİ
Allah'ım! Bizi sevgin ve bizi sana yaklaştıracak olanların sevgisiyle rızıklandır.
Tirmizi, Daavat:72-73
SON YORUMLAR
- Teşekkürler. Sanırım Envar neşriyat idi.Tam hatırlayamıyorum.....
- Çok güzel bir çalışma Rabbım ilminizi arttırsın bu çalışmalarınızı...
- Merhaba, Ben Foliant yayınlarından uğur. Sizinle iletişim kurmak istiyoruz ...
- Selamünaleyküm bu değerli yazınızdan dolayı Ahmets kardeşimizi tebrik edi...
- Vesîkalara göre, doğum târîhi 13.01.1889 (1 Kânûnisânî 1304), vefât t...
- Açıklayıcı ve net ifadelerle bilgi verdiğiniz ićin siteye teşekkür eder...
- Hocam açıklamalarınız için gerçekten yürekten teşekkürler Hep oyunlar...
- Az önce rast gele aldığım bir hadis kitabında rastgele açtığım bir sayf...
- Rabbimiz gani gani rahmet eylesin…...
- Yahudi propagandası için uydurulmuş yalan bir hikâyeyi bu güzel siteye yak...
TARİHTE BU HAFTA
*Uyvar Kalesi Fethedildi.(24 Eylül 1663)
*Niğbolu Savaşaı Kazanıldı.(25 Eylül 1396)
*Birinci Viyana Kuşatması(27 Eylül 1529)
*Preveze Deniz Zaferi(28 Eylül 1538)
*Demokrat Parti Kapatıldı(29 Eylül 1960)
ANKET
Sitemizle nasıl tanıştınız?
Yükleniyor...