Cevaplar.Org

KUR’AN ÖĞRETİMİ KARŞILIĞI ÜCRET ALMAK

Bu konu hakkında Hekimül Ümme Mevlana Eşref Ali Tehanevi’nin fetvası şöyle:


2007-02-28 23:35:02

Bu konu hakkında Hekimül Ümme Mevlana Eşref Ali Tehanevi’nin fetvası şöyle:

Kur’an öğretmek karşılığında ücret almak caizdir. Çünkü bu, dinin devamı için bir zarurettir. Ancak, ölülerin ruhuna bağışlamak veya başka bir ibadet maksadıyla okunan Kur’an hatmi, zikir ve dua karşılığında ücret almak haramdır. Çünkü bunlar dinin devam ve bekası için bir zaruret değildir.

Kaynak: İsâl-i Sevab- Eşref Ali Tehanevi

Bu yazıya yorum yazın


Not: Yanında (*) işareti olanlar zorunlu alanlardır.

Bu yazıya gelen yorumlar.

nur, 2007-06-18 08:34:32

yeterli bir cevap degil geniş bilgi teferruatlı olsaydı iyiydi

Bu yoruma katılıyor musunuz ?

bünyamin başel, 2007-03-27 06:41:03

İslâm güneşi parladıkça, Medîne´ye hicret edenler de çoğalıyordu. Muhtaç olanları sevgili Peygamberimiz, ba´zı âilelerin yanına misâfir ediyorlardı. Kabiliyetli olanlara, Kur´ân-ı kerîm öğretilmesini de istiyorlardı. Onlardan biri, Hz. Ubâde´nin misâfiri oldu. Kur´ân-ı kerîmi iyice öğreninceye kadar yedi, içti, ağırlandı. Ayrılık vakti gelince O da, Hz. Ubâde´ye bir karşılık vermek istedi. Elinde, çok güzel bir yay tutuyordu. Hem ağacı, hem kirişi, hem işçiliği fevkalâde idi. Dedi ki: - Bana verdiğin emeklere karşı, lütfen bu yayı kabûl et! Hz. Ubâde vaziyeti Peygamber efendimize arzetti. Allahü teâlânın Resûlü buyurdu ki: - Eğer o yayı kuşanırsan; omuzların arasında bir ateş közü taşımış olursun. Böylece öğrenmiş oluyoruz ki, ba´zı şeyler, bilhassa, Kur´ân kerim öğretilmesi; yalnız Allah rızâsı için yapılmalıdır. Karşılığında, herhangi bir şey almak, doğru değildir...

Bu yoruma katılıyor musunuz ?

DİĞER YAZILAR

İLAHİ HUZURDA..

İLAHİ HUZURDA..

Soru: “Ve onların hepsi de kıyamet günü O’nun huzuruna tek başına gelecektir.”(Meryem, 1

Kim iyi bir iş yaparsa kendi lehinedir. Kim de kötülük yaparsa kendi aleyhinedir. Rabbin kullara (zerre kadar) zulmedici değildir.

Fussilet, 46

GÜNÜN HADİSİ

Yapılan hayırdan (ma'ruf) hiçbir şeyi küçük bulup hakir görme, kardeşini güler yüzle karşılaman bile olsa (bunu ehemmiyetsiz görüp ihmal etme)

Müslim, Birr 144, (2626)

TARİHTE BU HAFTA

*Şair Muhammed İkbal'in vefatı(21 Nisan 1938) *TBMM'nin açılışı ve çocuk bayramı(23 Nisan 1920) *Osmanlı-Rus Harbi(24 Nisan 1877) *Hudeybiye Gazvesi(26 Nisan 628) *II.Abdülhamid'in tahttan indirilmesi(27 Nisan 1909)

ANKET

Sitemizle nasıl tanıştınız?

Yükleniyor...

SİTE HARİTASI